Bitcoins overmaken


Uw eerste Bitcoin transactie

Met een (gedeeltelijke) Bitcoin beschikbaar in uw wallet, kunt u overgaan tot een betaling of transactie. Op het internet en soms op straat komen er dagelijks locaties bij waar u aankopen met Bitcoin kunt afrekenen. Ook kunt u wereldwijd Bitcoins overmaken naar bijvoorbeeld familie of vrienden.

De ontvanger

Zoek een winkelier met een interessant product of dienst en volg de instructies van die winkel of vraag een vriend of familielid om zijn of haar Bitcoin-ontvangstadres. De betaling of storting zelf doet u met uw wallet. Ga hiervoor naar uw wallet (als “Mijn Wallet” bewaard in stap 1). In uw wallet kunt u het Bitcoin-betaaladres en het bedrag in Bitcoins invullen. Het Bitcoin-betaaladres waar u uw Bitcoins naartoe overmaakt, is het Bitcoin-ontvangstadres van de winkelier of uw vriend of familielid.

Het Bitcoin betaaladres ontvangt u van een kennis, winkelier of website. Dit is niet uw eigen Bitcoin-ontvangstadres (uit stap 2) maar dat van de andere partij.

Betalen

Betalen met uw 'My Wallet' van BlockChain doet u in het onderdeel 'Geld overmaken'. Klik hierop in het bovenste menu. Het geopende scherm 'snel versturen' gebruikt u om te betalen of Bitcoins over te maken.

Wanneer u het Bitcoin-ontvangsadres en het bedrag juist heeft ingevuld kunt u uw betaling uitvoeren door op “Stuur betaling” te klikken. Indien u op een website een betaling heeft uitgevoerd kunt u door eventuele vervolgstappen uit te voeren op de website de betaling afronden. Uw eerste Bitcoin transactie is nu afgerond! Veel plezier met uw aankoop!

Uw betaling volgen

Bitcoin transacties zijn niet geheim en vrijelijk in te zien. Indien u uw betaling wilt volgen dan kan dat. Vul het adres waarnaar u uw bitcoins heeft verzonden in en klik op 'Bekijk' om uw transactie op het Bitcoin netwerk te bekijken.

Bitcoin-ontvangstadres van de ontvanger:


Er is een groeiend aantal Nederlandse bedrijven die Bitcoins accepteren. Wereldwijd is het aanbod gezien de volwassenheid van het Bitcoin experiment fors te noemen.
LinkedIn Twitter Facebook Google Reddit Email