Wat is Bitcoin?


Het geld van morgen

Bitcoins
Bitcoins zijn het nieuwe contante geld. Bitcoin is elektronisch geld waarmee u, zonder tussenkomst van een financiƫle instelling zoals een bank, geld naar iemand kunt sturen of kunt betalen.

Waarom zou ik het gebruiken?

Bitcoin heeft een aantal voordelen ten opzichte van bekend geld zoals euro's.
  • Het is makkelijk. Het Betalen met Bitcoin is makkelijker en veiliger dan contante, pin of creditcard betalingen.
  • Lagere prijzen. Voor minder dan een cent kunt u wereldwijd betalen of geld overmaken. Winkeliers kunnen zonder dure betaalsystemen afrekenen en de besparing doorberekenen aan hun klanten.
  • Bitcoin kent geen landsgrenzen. Om in het buitenland te betalen hoeft u niet eerst om te wisselen.
  • Snelle internationale transacties. Binnen enkele minuten maakt u met Bitcoin geld over naar personen of bedrijven. Waar ook ter wereld, voor een fractie van de kosten die banken hiervoor vragen.
  • Er zijn een beperkt aantal Bitcoins. Uw geld devalueert dus niet meer.
  • Verhoogde privacy. Een Bitcoin transactie kunt u anoniem doen.
  • Veilig betalen. Met Bitcoin kunt u direct betalen zonder dat u uw persoonlijke gegevens hoeft af te geven. Bij online betalingen verhoogt dit uw veiligheid aangezien niet verstrekte gegevens niet misbruikt kunnen worden.

Wat kan ik er mee doen?

Met Bitcoin kunt u allereerst op een makkelijke manier betalen. Op het web betaalt u gemakkelijk met een betaalprogramma of app. Wanneer u in een winkel of bijvoorbeeld een horecagelegenheid betaalt met Bitcoins, gebruikt u een smartphone. Een betaling doet u in een paar klikken.
Normaal is het overmaken van euro's naar het buitenland kostbaar en traag. Met Bitcoin gaan uw betalingen over het internet. Net als de post tegenwoordig via email doet. Voor minder dan een cent, binnen enkele minuten is uw transactie afgerond. Ook kunt u net als euro's Bitcoins sparen of investeren. De diensten die dit mogelijk maken worden inmiddels wereldwijd aangeboden en er zijn al vele tientallen wisselmarkten waar u met Bitcoins kunt handelen of speculeren. Maar het makkelijkste is Bitcoin wanneer u in het buitenland bent of geld naar het buitenland wilt overmaken.

Hoe kan ik met Bitcoin betalen?

Bitcoins bewaart u in een digitale portemonnee of wallet. Er zijn verschillende soorten wallets beschikbaar en u kunt ze eenvoudig gebruiken. Wanneer u een digitale portemonnee heeft kunt u Bitcoins ontvangen, overmaken en bewaren. Bitcoins kunt u kopen op het internet of van andere gebruikers voor cash geld. Op deze website leest u precies hoe het werkt.

Ga meteen aan de slag of lees eerst meer over Bitcoin.
LinkedIn Twitter Facebook Google Reddit Email