Bitcoins accepteren


In een winkel

Uitgeven
U kunt Bitcoin betalingen in een paar stappen accepteren in uw winkel of bedrijf.

Stap 1 Maak een betaalkaart van uw Bitcoin-ontvangstadres.
Vul uw Bitcoin-ontvangstadres hieronder in. U maakt een Bitcoin-ontvangstadres aan met uw wallet.Wanneer u het Bitcoin-ontvangsadres heeft ingevuld is het verstandig deze goed te controleren. Klik vervolgens op 'Maak betaalkaart' en ga door met stap 2.

Stap 2 Print de betaalkaart die u te zien krijgt uit.
Op de betaalkaart wordt een QR-code aangemaakt van uw betaaladres. Dit is een soort streepjescode die klanten met hun smartphone kunnen scannen om naar uw betaaladres te betalen.

Stap 3 Hang de betaalkaart op bij uw kassa, in het zicht van de klant.
In principe is dit alles wat u hoeft te doen. Het is echter een goede gewoonte om eerst zelf een paar test-betalingen uit te voeren met een smartphone wallet. Zo raakt u gewend aan uw nieuwe betaalvorm.

Stap 4 Controleer ontvangen betalingen.
Nadat een betaling is verzonden kunt u direct zien of deze is verwerkt. Vul hieronder uw Bitcoin-ontvangstadres in en klik op 'Bekijk betalingen' om uw betalingsbevestigingen te zien.


U ziet de betaling langskomen kort nadat deze is verzonden. In uw zaak kunt u betalingen controleren op een smartphone of u kunt bijvoorbeeld een tablet in de buurt van uw kassa plaatsen. Op deze manier kunt u controleren dat een betaling is uitgevoerd. Voor kleine bedragen zijn doorgaans niet geverifiëerde betalingen voldoende veilig en kunt u er vanuit gaan dat de betaling is afgerond.

U kunt Bitcoin betalingen ook rechtstreeks accepteren met een tablet of smartphone.
LinkedIn Twitter Facebook Google Reddit Email